UNGE SANGERE

ÅBNINGSKONCERT

13. april 2019
20.00 – (dørene åbner 19.30)

Pris: 100,-

KØB BILLET

Unge sangere
Åbningskoncert 

Kom til en forrygende klassisk koncert med operasangerne Elsebeth Dreisig (sopran), Ulla Kudsk Jensen (mezzosopran) og Jens Krogsgaard (tenor) samt pianist Ulrich Stærk.  

Læs mere om vores fantastiske sangere og pianist her: 

Elsebeth Dreisig, sopran, er uddannet ved Det kgl. danske Musikkonservatorium, hvorfra hun tog diplomeksamen i 1994 med professor Kirsten Buhl Møller som lærer. Derudover har Elsebeth studeret hos Ileana Cotrubas, Ingrid Bjoner og Mikael Eliasen og Maria Cleva. Elsebeth har medvirket i et væld af operaopsætninger – mest på Den Jyske Opera men har også været gæst på Det Kongelige Tater, hvor hun har sunget mange partier. Elsebeth har netop høstet store anmelderroser for sin rolle som Butterfly i DJO’s opsætning af “Madame Butterfly”.​ 

Ulla Kudsk Jensen, mezzosopran, har været tilknyttet Operaen i KBH i mange år, hvor hun har sunget talrige roller, såsom Mary i ”Den Flyvende Hollænder”, Trejde Dame i ”Tryllefløjten”, Auntie i ”Peter Grimes”, Kromutter i ”Boris Gudonov” og mange andre.Ulla Kudsk Jensen er uddannet Mastercoach fra Manning Inspire september 2016, hvor hun også underviser i stemmens betydning. Hun har også individuelle forløb med klienter, hvor emnet ofte er “at stå på en scene” og præstations-problematikker. Afholder også workshops. Se mere på kudskcoaching.dk 

Jens Krogsgaard, tenor, er en af de mange, der i sin gymnasietid på Ikast-Brande Gymnasium for alvor fandt interesse for sangen. Han debuterede på Den Kongelige Opera i København i 2002 som kaptajn Vere i Billy Budd med stor succes. Hans skildring af kaptajn Vere blev valgt som “Årets opera præstation” af læserne af det danske opera magasin Ascolta, og det har også vundet ham en nominering i kategorien Årets Sanger på Årets Reumert 2003. Han har en kandidatgrad i Sangundervisning fra Det Kgl. danske Musikkonservatorium (2008). Fra 2008 til 2013 var han medlem af Aarhus Kunstråd. 

Pianist Ulrich Stærk:Som én af DK´s mest alsidige koncertpianister har Ulrich Stærk formået at sætte sit navn på det musikalske landkort, ikke bare herhjemme, men også internationalt. Han har bl.a. optrådt som solist i metropoler som Tokyo, New York (Carnegie Hall), Paris, Berlin og Rom, udgivet et stort antal prisbelønnede CD´er og er en af de mest spillede danske solister i DR´s klassiske kanal P2. Blandt andet var han udvalgt til at være Ugens Album i juni 2015. Ulrich Stærk har desuden været solist adskillige gange med flere symfoniorkestre i bl.a. Tyskland og Skandinavien – senest for nyligt i Chopins klaverkoncert nr. 2 med Ålborg Symfoniorkester i anledning af 200-året for Chopins fødsel.Ulrich Stærk har desuden specialiseret sig i at coache sangere fra det meste af verden og afholder jævnligt Masterclasses i ind- og udland. Derudover underviser han bl.a. på Opera-Akademiet ved Operaen i København samt ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.Han har modtaget en række priser og udnævnelser, herunder Kritikerprisen i DK samt betegnelsen “The Model Accompanist” i Verdens førende klassiske Musiktidsskrift Grammophone.

Talentkonkurrencen Unge Sangere afholdes i år for 24. gang i Ikast. Her mødes 40 unge sangere ml. 17 og 23, der synger klassisk eller musical, og henover 4 dage deltager de i adskillige aktiviteter ud over selve konkurrencen. Der er bl.a. workshops, kor, ensemblesang, sangcafé og fokus på hygge og fællesskab. Endelig afholdes i forbindelse med Unge Sangere hele 4 offentlige koncerter, nemlig 2 koncerter med professionelle kunstnere og 2 med de unge talenter.

2019-01-25T11:41:27+01:00